Zamieszczone przez piramida
nie ma siły na "złodzieja" - przemyślenia
Zwiń
X
-
nie ma siły na "złodzieja" - przemyślenia
Może nie jest to emocjonujące ale byłem wczoraj świadkiem jak żona kolegi zatrzasnęła kluczyki w Passacie B5. Więc "HUSTON mamy PROBLEM" Drugiego kompletu kluczy znajomy nie potrafił znaleźć. Wezwał zatem pomoc zamkową i tutaj naszła mnie myśl ile będzie potrzebował taki zakład do otworzenia samochodu iiiiiiiiiiii BYŁEM w szoku. Przyjechało dwóch "łebków" a sprzęt mieli lepszy niż nie jeden serwis samochodowy.
Znajomy poprosił żeby nie zniszczyli zamka. I tutaj szok rozkodowali całe auto. WSZYSTKO co było możliwe. Rozkrecili zamek i otworzyli samochód. Zajęło im to w sumie ( jako że mieli to zrobić "delikatni" z zegarkiem w reku 7 minut )
Nie pozwolili patrzeć co robią ale na pytanie ile by im zajęło otworzenie samochodu i co najgorsze odjechanie nim nie zważając na uszkodzenia z uśmiechem na buzi powiedzieli że okolo 30 sekund.
I teraz nasuwa się taka myśl nie ma rzeczy którą złodziej by nie podpierdolił. Nawet mimo że był immobilazer i inne zabezpieczenia oni i tak je obeszli w sposób "profesjonalny". Także uważajmy na Swoje maleństwa.Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
-
-
jak zły dział to proszę o przeniesienie
@ahmed799
Smutne ale prawdziwe
@hotrain
możliwe ale pierwszy raz miałem taką sprawę widzieć na własne oczy i choćby nie wiem jakie zabezpieczenie i tak obejdą. Dlatego postanowiłem się podzielić spostrzeżeniami. Widzisz jak by mnie było stać na bentleya Lambo Ferrari lub temu podobne miał bym to w dupie że zapierdzielą mam na tyle dużo kasy że kupie drugie. Ale jak oddaje "krwawice" za auto na które zbierałem a taki przykładowy zakład potrafi coś takiego zrobić to nie ma siły tylko pamietać o ubezpieczeniu i dbać o bezpieczeństwo naszych "pociech"Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
Pamietajcie o jednym, niektorzy nazwijmy to zlodzieje w ktoryms momencie zycia sie nawracaja i zakladaja firmy oferujace uslugi wlasnie typu awaryjne otwieranie drzwi,a jedno trzeba im przyznac sa to naprawde wybitni specjalisci w swej,ze tak powiem dziedzinie zawodowej.Mi rok temu jak probowali podprowadzic skodzinke to tylko fakt,ze trafila na partacza uratowalo moje autko,bo jak tu nazwac glaba,ktory rozwiercil wiertarka drzwi nad zamkiem,aby dostac sie do zamka od srodka,auto zostalo na miejscu a szkoda wyceniona na 4200 oczywiscie z AC
Komentarz
-
-
Panowie, ludzie robią samochody, ludzie robią zabezpieczenia i ludzie je łamią.
Jak ktoś nie zna budowy zamka czy układu zabezpieczającego to będzie łomem drzwi wyważał zamiast "gracikiem" kilka sekund popracować.
W dobie aut key-less-go jest dużo łatwiej je ukraść niż wtedy kiedy na kierownicy dużego fiata lądowała solidna stalowa laga.
Złodzieje wyposażeni w kompa ze skanerem bluetooth upatrują sobie auto, jada za nim na parking i zczytują kody za pomocą których karta komunikuje się z autem. Oczywiście rozłącza alarmy, immobilisery, powiadomienia GPS itp.
Otworzenie, odpalenie i odjechanie autem to kwestia wysłania odpowiedniej komendy z kompa a nie żmudna kilkuminutowa praca piłką do metalu.
Z policyjnych ustaleń wynika, że bywają przypadki, gdzie "fachowiec" jest zatrudniany tylko i wyłącznie do otworzenia i uruchomienia auta po czym niczym nie niepokojony odjeżdża z miejsca, a "robotnik" odprowadza auto do dziupli.
4x4
Komentarz
-
-
Tez wzywałem pogotowie zamkowe z assistance. Facet powiedział że są modle samochodów które otwiera się szarpnięciem za klamkę. Ale te z grupy Vag i tak są jednymi z lepiej zabezpieczonych.A ginie ich najwięcej :|
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
...Korzystałem kiedyś z usług "pana od zamków".
Zatrzasnąłem kluczyki na pace mercedesa sprintera. Wypadły mi z kieszeni podczas wyładunku.
Wezwany fachowiec otworzył auto w kilka sekund.
Wystarczyło że oparł się o drzwi zasłaniając sobą zamek, a ja w tym czasie na moment odwróciłem wzrok (sięgałem po telefon).
Auto zostało otwarte, ale kluczyki dooał mi... Policjant.
Fachowiec współpracował z Policją i wzywał patrol do kazdego zlecenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VoitFachowiec współpracował z Policją i wzywał patrol do kazdego zlecenia.
I oczywiście są na to pieniądze, bo na co innego komendant miejski ma wydawać??
A jak rzeczywiście auto walą to oficer dyżurny mówi "no to proszę poprosić złodzieja żeby nieco poczekał, bo nasz jedyny patrol na tą dzielnicę asystuje właśnie przy otwieraniu zamka"
Voit, bajki opowiada się dzieciakom przed snem a nie przed południem na forum.
A co do bycia posądzonym o kradzież, to otwierający zamek wystarczy że poprosi o okazanie dowodu rejestracyjnego auta...4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez VoitFachowiec współpracował z Policją i wzywał patrol do kazdego zlecenia.
A jak rzeczywiście auto walą to oficer dyżurny mówi "no to proszę poprosić złodzieja żeby nieco poczekał, bo nasz jedyny patrol na tą dzielnicę asystuje właśnie przy otwieraniu zamka"
A co do bycia posądzonym o kradzież, to otwierający zamek wystarczy że poprosi o okazanie dowodu rejestracyjnego auta...Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentVoit, może kiedyś miał nie miłą niespodziankę i ktoś go posądził o kradzież samochodu (...)
Mówił, że prowadząc działalność tego rodzaju musi pozostawać poza wszelkimi podejżeniami i cieszyć się nieposzlakowaną opinią.
Otwiera nie tylko samochody, ale również mieszkania, sklepy i sejfy.Ogólnie wsztsko, co człowiek zdołał zamknąć.
Stopień zabezpieczeń nie ma znaczenia, jedynie wydłuża czas potrzebny do rozpracowania zamka.
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez VoitFachowiec współpracował z Policją i wzywał patrol do kazdego zlecenia.
A co do bycia posądzonym o kradzież, to otwierający zamek wystarczy że poprosi o okazanie dowodu rejestracyjnego auta...
Jesli masz coś personalnie do mnie, to pisz na priv a nie troluj na forum.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VoitStopień zabezpieczeń nie ma znaczenia, jedynie wydłuża czas potrzebny do rozpracowania zamka...
też byłem świadkiem takiego awaryjnego otwierania auta... przelicznik jest dobry -> kilkanaście sekund, kilkaset złotych 8)
dobry fach
Komentarz
-
-
a taki sposób? ktos próbował?
cytuje:
Jeżeli masz zablokowane klucze w samochodzie, a samochód ma zdalnego pilota na klucze. Telefon komórkowy może pomóc Ci któregoś dnia. Jeśli zostawiłeś klucze w samochodzie a zapasowe klucze są w domu, zadzwoń do kogoś w domu na ich telefon komórkowy z Twojego telefonu komórkowego. Przytrzymaj twój telefon komórkowy około 30 cm. od drzwi samochodu i poproś osobę w domu aby nacisnęła przycisk odblokowania zamka w zapasowych kluczach, blisko telefonu komórkowego. Twój samochód powinien sie otworzyć. Oszczędzisz czas przywiezienia kluczy zapasowych do Ciebie. Odległość nie jest ważna. Mogą to być setki kilometrów od twojego samochodu, odległość nie ma znaczenia, jeżeli masz kogoś kto ma zapasowe klucze z remote control do twojego auta, możesz w ten sposób otworzyć drzwi samochodu (albo bagażnika).
Uwaga redaktora: To działa fantastycznie! W ten sposób odblokowaliśmy nasz samochód, telefonem komórkowym będąc na wakacjach![b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
alarm na DTMF ?? :shock:
czy na ultradźwięki ?? :diabelski_usmiech
MASAKRA..
moja Luba też zatrzasnęła kluczyki w Golfie...
gość za 5 min podjechał, kazał się odwrócić ... i po 5 sekundach był otwarty... i kieszeń o stówkę mniejsza... 8)
Gość zostawił wizytówkę - samochodem VW Caravelą załadowaną sprzętem podjechał - oklejonym ... życzył miłego dnia.. i odjechał :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76a taki sposób? ktos próbował?
cytuje:
Jeżeli masz zablokowane klucze w samochodzie, a samochód ma zdalnego pilota na klucze. Telefon komórkowy może pomóc Ci któregoś dnia. Jeśli zostawiłeś klucze w samochodzie a zapasowe klucze są w domu, zadzwoń do kogoś w domu na ich telefon komórkowy z Twojego telefonu komórkowego. Przytrzymaj twój telefon komórkowy około 30 cm. od drzwi samochodu i poproś osobę w domu aby nacisnęła przycisk odblokowania zamka w zapasowych kluczach, blisko telefonu komórkowego. Twój samochód powinien sie otworzyć. Oszczędzisz czas przywiezienia kluczy zapasowych do Ciebie. Odległość nie jest ważna. Mogą to być setki kilometrów od twojego samochodu, odległość nie ma znaczenia, jeżeli masz kogoś kto ma zapasowe klucze z remote control do twojego auta, możesz w ten sposób otworzyć drzwi samochodu (albo bagażnika).
Uwaga redaktora: To działa fantastycznie! W ten sposób odblokowaliśmy nasz samochód, telefonem komórkowym będąc na wakacjach!Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jefryZamieszczone przez daneczek76a taki sposób? ktos próbował?
cytuje:
Uwaga redaktora: To działa fantastycznie! W ten sposób odblokowaliśmy nasz samochód, telefonem komórkowym będąc na wakacjach!ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
Komentarz